DHS

Vind een DHPS-installateur bij u in de buurt

Energieneutrale nieuwbouw in Nijmegen

In Nijmegen heeft de Klaassen Groep voor woningcorporatie Portaal een serie energienotaloze woningen gerealiseerd. Zeven van deze woningen zijn uitgerust met de bijna onzichtbare HydroTop van Dutch Heat Pump Solutions. In de slim ontworpen klimaatinstallatie levert de HydroTop energie voor de verwarming en het tapwater. De benodigde elektriciteit wordt opgewekt door 21 zonnepanelen op het dak.

De zeven zogeheten niaNesto woningen die de Klaassen Groep voor Portaal heeft gerealiseerd, zijn in een recordtijd van ruim drie maanden gebouwd. Het installatieconcept is bedacht door de Van Losser Installatiegroep. “Wij hebben een bijzonder efficiënt en comfortabel concept uitgewerkt dat met een minimale hoeveelheid energie voor een maximaal comfort in deze huurwoningen zorgt. Dat moet ook, want wij hebben ons voor ten minste tien jaar garant gesteld voor de prestatie van deze energienotaloze woningen”, vertelt Tjalle Bulten, projectleider bij Ordelman & Dijkman uit Hengelo, een zelfstandig opererende vestiging van de Van Losser Installatiegroep.

Alles in één toestel

Een cruciale rol in het installatieconcept is weggelegd voor de HydroTop van Dutch Heat Pump Solutions. Deze lucht/water-warmtepomp onderscheidt zich van alle concurrenten doordat de buiten- en de binnenunit in één toestel zijn geïntegreerd. De HydroTop wordt door het dak in de woning geplaatst, waarbij het deel dat de buitenlucht aanzuigt circa tien centimeter boven het dak uitsteekt. Vanaf de buitenkant lijkt het alsof er een dakraam op het dak ligt. Aan de binnenkant geeft het toestel de warmte, die de warmtepomp uit de buitenlucht haalt, af aan de klimaat- en tapwaterinstallatie.

Esthetisch verantwoord

Volgens Bulten past de Hydrotop bijzonder goed in het all-electric concept dat in de niaNesto-woningen is toegepast. De warmte die de warmtepomp levert wordt in buffers opgeslagen en overgebracht op het verwarmingssysteem in deze huurwoningen. Dirk-Jan Klaassen van de Klaassen Groep is erg tevreden over het ontwerp van de HydroTop. “Wij zelf, maar ook de welstandscommissie, waren geen voorstander van plaatsing van een losse buitenunit voor het warmtepompsysteem. Juist omdat we hier de warmtepomp aan de straatzijde wilden plaatsen. Daarom zijn we erg enthousiast over de fraaie integratie in het dak die de HydroTop ons biedt. Ook de welstandscommissie was meteen overtuigd.”

Eenvoudig en snel te installeren

Volgens Wilhard Oldengarm, commercieel directeur van DHPS, zijn steeds meer ontwikkelaars en woningcorporaties, maar ook architecten en installateurs overtuigd van de technische en esthetische kwaliteiten van de HydroTop. “Die integratie blijkt een gouden greep. Het ziet er fraai uit, maar ook de plaatsing gaat veel sneller. Installateurs hebben geen specifieke kennis van koudemiddelen nodig. De zeven toestellen in het project niaNesto hebben we samen met de installateur in één dag geplaatst. Ik zie dat met andere warmtepompsystemen niet zo snel gebeuren.”

DHS project woning Nijmegen niaNesto Hydrotop

> Meer weten over onze producten? Ga naar DHPS warmtepompen.
> Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met een van onze installateurs.

< Bekijk meer projecten van DHPS.

Buitenzwembad bij min 5 in 7 dagen tijd 7.2 graden gestegen

Bij buitenzwembad Haulewelle is in Haulerwijk van november 2017 tot januari 2018 hard gewerkt aan de renovatie...
Lees meer...

Warmtepompen DHS Panasonic oplossing Groningen

Groningen van het gas af! Een kreet die veel inwoners na het aardgasdebacle van de laatste jaren bijzonder aan...
Lees meer...

Officieel distributeur: