DHS

Vind een DHPS-installateur bij u in de buurt

Nieuws

Buitenzwembad bij min 5 in 7 dagen tijd 7.2 graden gestegen

Bij buitenzwembad Haulewelle is in Haulerwijk van november 2017 tot januari 2018 hard gewerkt aan de renovatie van de energievoorziening van het zwembad. Installatiebedrijf Deddens Montage Techniek (DMT) en Dutch Heat Pump Solutions (DHPS) sloegen de handen ineen om een bijzondere samenstelling van energiesystemen voor dit zwembad te realiseren.

buitenzwembad met hoog rendement

Uitgangspunt van de werkzaamheden rondom het zwembad Haulewelle was de verduurzaming van de manier waarop het zwembadwater, het tapwater voor de douches en de gebouwen worden verwarmd. De 6 gasketels die dit voorheen moesten verwarmen zijn volledig vervangen door nieuwe bronnen van duurzame energie. Installatiebedrijf DMT plaatste vijf Panasonic T-cap warmtepompen. DHPS adviseerde en leverde deze toestellen, met elk een vermogen van 16 kW. Tevens installeerde DMT 141 zonnepanelen van elk 325 Wp per paneel en bracht 44 heatpipe zonnecollectoren van Orion aan.

Interesse of vragen over dit project? Mail ons info@dutchheatpump.nl

Voor het volledige artikel klik hier

Warmtepompen DHS Panasonic oplossing Groningen

Groningen van het gas af! Een kreet die veel inwoners na het aardgasdebacle van de laatste jaren bijzonder aanspreekt. In de oostelijke wijk van Groningen, Meerstad, voegt men de daad bij het woord. Nieuwbouwwoningen daar krijgen een alternatieve energievoorziening. De elektrische warmtepomp is het centrale toestel in deze concepten. Een van de meest bijzondere en fraaie concepten vormt de Hydrotop, een vrijwel onzichtbare warmtepomp die Installatiebedrijf Bakker en Dutch Heatpump Solutions op 28 starterswoningen installeren.

Hydrotop maatwerk oplossing Groningen

Hydrotop maatwerk oplossing Groningen

Nadelen van gaswinning

Nu de nadelen van gaswinning en het gasgebruik in het algemeen steeds zwaarder wegen, is het zaak om goede alternatieven aan te dragen. De elektrische warmtepomp kan duurzame energie uit de omgeving benutten. Een optie is aardwarmte, maar daarvoor moet ook – zij het veel ondieper – in de bodem worden geboord. De laatste tijd is gebleken dat deze boringen, terecht of onterecht, bij de Groningers ook emoties oproepen. Maar het kan ook anders, zo laat Installatiebedrijf Bakker in Meerstad zien.

Op dit moment waait er nog een gure wind tussen de nieuwbouwhuizen; isolatiematerialen wapperen en de daken zijn (nog) leeg. Toch zijn de bouwvakkers bezig om de laatste hand te leggen aan 28 gasloze starterswoningen die stuk voor stuk een bijzonder energieconcept krijgen: de Hydrotop. Dit is een warmtepompsysteem dat zijn duurzame energie volledig uit de buitenlucht haalt. Maar in tegenstelling tot de conventionele lucht/water-warmtepompsystemen is de Hydrotop bijna onzichtbaar.

Gasloos wonen

“Wij geloven in het gasloze concept en dat heeft ons geïnspireerd maar ook uitgedaagd om anders te denken. Hoe verwerken we een lucht/water-warmtepomp op de meest verantwoorde wijze in een nieuwbouwwoning? Dat was het doel van onze zoektocht” aldus Hans Fijlstra, directeur van Installatiebedrijf Bakker. Tijdens die zoektocht naar de juiste en meest verantwoorde oplossing, kwam Installatiebedrijf Bakker in contact met Dutch Heatpump Solutions (DHS). Zij hadden de oplossing in de vorm van de Hydrotop.

Het grote voordeel van deze toepassing is dat de buitenunit ‘binnen’ de constructie van de woning wordt gehaald. De warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht via een geluidsisolerende omkasting die volledig in het dak is geïntegreerd. “Het enige dat je ziet is een gladde, donkerkleurige dakkap die tussen donkere dakpannen vrijwel niet opvalt. Bovendien kunnen wij zowel de binnenunit als de buitenunit van de warmtepomp gemakkelijk, als we op zolder van de woning zitten, bereiken voor service en onderhoud. Het is echt een goed doordacht en perfect presterend totaalconcept”, aldus Fijlstra.

Samenwerken naar een gasloos concept, zo ook het project Meerhoven - Groningen

Samenwerken naar een gasloos concept, zo ook het project Meerhoven – Groningen

Warmtepompen voor nieuwbouw en renovatie

Wilhard Oldengarm, commercieel directeur van DHS, richt zich met zijn bedrijf sinds de oprichting op duurzame-energie-installaties die een meerwaarde leveren. “Een los warmtepomptoestel is niet per definitie goed of slecht. Bij warmtepompsystemen draait alles om een integraal werkend concept. Daarbij zochten wij naar een oplossing die ook esthetisch verantwoord is en de bewoner geen overlast veroorzaakt. Vrijwel alle leveranciers van lucht/water-warmtepompsystemen leveren de klant een losse buitenunit die via een leiding aan de binnenunit wordt gekoppeld. Maar die buitenunit moeten ze wel ergens plaatsen. En die kan niet te ver van de binnenunit verwijderd zijn. Daardoor zie je dat die buitenunits tegen de gevel worden opgehangen, of op een terras worden geplaatst. Je ziet ze zelfs op daken van schuurtjes, op een balkon of het dak van een dakkapel. Behalve dat dit visueel niet fraai is, om het zacht uit te drukken, kunnen ze op die plekken ook (geluids)overlast veroorzaken. Het is niet fijn als je een slaapkamer met een dakkapel of dakterras hebt, en boven je hoofd of naast je terrasdeur staat een buitenunit te draaien.”

Buitenunits die niet netjes zijn weg gewerkt

Buitenunits die niet netjes zijn weg gewerkt

Dit artikel komt uit het magazine Bouwen in het Oosten, voor het volledige artikel klik hier.

De klimaatmaatregelen van Rutte III op een rij

Het doel om de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent te verminderen is ambitieuzer dan de Europese verplichting die ‘Parijs’ Nederland oplegt.

De drie belangrijkste punten :

  • Er komt een Klimaatwet die tot 2030 geldt met de hoofdlijnen
  • Alle vijf kolencentrales gaan uiterlijk in 2030 dicht
  • Ondergrondse CO2-opslag. Of de regering dat nu ook beoogt, staat niet in het regeerakkoord.

 

Verder komen er onder andere flink meer windparken op zee, worden woningen energiezuiniger, en moet de industrie energie besparen.

Aardgas niet langer gebruikt

Aardgas verdwijnt in de toekomst, de volgende maatregelen worden genomen:

  • Vanaf 2021 worden nieuwe woningen en andere nieuwe gebouwen niet meer op het gasnet aangesloten;
  • Jaarlijks moeten er 30.000 tot 50.000 woningen worden omgebouwd (renoveren);
  • Kolencerntrales krijgen vanaf 2024 geen subsidie meer voor bijstoken van biomassa;
  • Er komt een kilometer heffing voor vrachtwagens.

 

De komende vier jaar wordt er per jaar bijna 4 miljard euro uitgetrokken voor energie- en klimaatmaatregelen. Een deel van dat geld (jaarlijks circa 670 miljoen euro) komt uit de verhoging van de belastingen op energie en afval. Het grootste deel ervan, 500 miljoen, komt voor rekening van burgers, de rest van bedrijven. Na 2020 trekt de regering bovendien ruim 600 miljoen minder uit voor de vergoeding voor zelfopgewekte energie: de “salderingsregeling”, zoals voor zonnepanelen. Die regeling wordt hervormd.

Ook de luchtvaart moet een grote bron van inkomsten worden. Er komt uiterlijk in 2021 een belasting op vliegtickets, hetzij in Europees verband of in Nederland. Dat moet de staatskas structureel 200 miljoen opleveren. Bron : NRC.nl – Hester van Santen –

Wij blijven innoveren; bezoek ons op Vakbeurs Energie

Ook dit jaar staan we weer als distributeur van Panasonic warmtepompen op de Vakbeurs Energie van 10 t/m 12 oktober in de Brabanthallen, Hal 3, stand plaats A041. Zoals u van ons gewend bent, zijn we, behalve Panasonic-distributeur, ook meedenker bij het realiseren van totaaloplossingen en concepten. Daarom tonen we u ook op deze vakbeurs weer nieuwe oplossingen.

Samen met Vloerverwarming Nederland laten we een lage temperatuur-afgiftesysteem zien voor renovatieprojecten in de woningbouw. Voel het effect van koelen en verwarmen via wand en plafond op onze stand en laat u informeren over de mogelijkheden!

Voordeel van Nano-vloeistof
Daarnaast laten we zien wat een Nano-vloeistof kan betekenen als energiedrager. Met HydroMx®, de meest stabiele en efficiënte vloeistof voor koelen en verwarmen opent, zich een nieuwe dimensie in de installatiebranche. HydroMx® is vorstbestendig tot wel -61 graden Celsius. Door de nanotechnologie, die de warmteoverdracht met 37% verhoogd, zorgt HydroMx® tot 35% energiebesparing.

Nieuwe generatie Panasonic Monobloc-systemen
Verder tonen we de nieuwe generatie Panasonic Monobloc-systemen. Deze zogenaamde H-generatie warmtepompen blinken uit door eenvoudige bediening en optimaal rendement met een jaar COP die richting de 5,0 gaat!

Registreer gratis tot en met 9 oktober

Kortom genoeg beweging op het gebied van verdere verduurzaming binnen onze branche. Wij praten u graag bij op onze stand.
Als u deze link gebruikt, kunt u zich kosteloos aanmelden als onze gast. We zien u in onze stand!

Heel Nederland is het eens met Groningen: stop met gas

80 procent van de invullers van het Groen Kieskompas wil stoppen met gaswinning in Groningen. Ruim de helft van de invullers verbindt hieraan de consequentie dat alle nieuwbouwwoningen moeten worden gebouwd zonder gasaansluiting. Dit concludeert Groen Kieskompas op basis van de 50.000 bezoekers die de vragenlijst al hebben ingevuld. Het Groen Kieskompas is sinds begin februari in de lucht.

‘Voor de wens om te stoppen met de Groningse gaswinning maakt het niet veel uit waar mensen wonen. Voor de Groen Kieskompasbezoekers uit Groningen ligt dit percentage op 88 procent, voor de andere provincies is dit 82 procent,’ zegt Talitha Koek, woordvoerder Groen Kieskompas. Wel maakt uit op welke politieke partij men denkt te gaan stemmen. PVV en VVD zijn geen voorstander van het stoppen met de gaswinning. ‘Een substantieel deel van hun achterban, ruim 40 procent, denkt hier anders over en wil de Groningse gaskraan dicht.’

Nieuwbouw zonder gas

Ruim de helft van de invullers trekt de consequentie dat alle nieuwbouwwoningen moeten worden gebouwd zonder gasaansluiting. Ook voor deze stelling maakt het niet uit of mensen al dan niet in Groningen wonen. Inwoners van Drenthe zijn het iets vaker dan de gemiddelde inwoner oneens met deze stelling, maar uiteindelijk wil ook ruim de helft van de Drenten stoppen met nieuwe gasaansluitingen.

Oproep over gaswinning

De grote wens van Nederlanders om te stoppen met de Groningse gaswinning ondersteunt de petitie over de toekomst van de aardgaswinning in Groningen. Deze petitie is op 15 februari 2017 aangeboden aan de Tweede Kamer door een aantal organisaties, waaronder Provincie Groningen en Milieudefensie. Het debat over de gaswinning is hier terug te luisteren.

Laatste dag BouwBeurs 2017

Vandaag (vrijdag 10 februari) start de laatste dag van de BouwBeurs 2017. De afgelopen dagen hebben ruim 57.000 mensen de weg naar Utrecht gevonden en de beurs bezocht. Mocht u interesse hebben, vandaag kunt u de beurs nog bezoeken.

Wij van Dutch Heatpump Solutions en Panasonic zijn aangenaam verrast door de grote interesse in onze producten en oplossingen. Mocht u ons gemist hebben, neem even contact op via info@dutchheatpump.nl en wij helpen u graag verder.

image7 image2 image3

DHS op de BouwBeurs 2017

Vandaag (maandag 6 februari) is de BouwBeurs 2017 begonnen. Op deze grootste vakbeurs voor de bouwbranche in Nederland, is Dutch Heatpump Solutions natuurlijk aanwezig.
Mocht u ons willen bezoeken, wij staan in Hal 7 op stand D072. Wij zijn aanwezig met het volledige Panasonic lucht/water warmtepomp assortiment.

Wij zien u op onze stand op de bouwbeurs in Utrecht!

foto_stand

 

 

Nationale klimaattop “Aan de slag met wonen zonder aardgas”

Op de Nationale Klimaattop in Rotterdam zijn twaalf concrete afspraken en drie prille plannen gelanceerd.
Als alle afspraken worden gerealiseerd vermindert Nederland hiermee haar CO2-uitstoot in 2030 met negen procent, meldt Ecofys.

Tijdens de Nationale Klimaattop 2016 afgelopen woensdag in Rotterdam hebben vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Het gaat om twaalf concrete plannen die zijn ondertekend en drie plannen die in een priller stadium verkeren. De afspraken zijn goed voor een CO2-reductie van 17,6 Megaton, zo blijkt uit onderzoek van Ecofys. De beperking komt overeen met 9 procent van de totale Nederlandse uitstoot. Dit is gelijk aan de CO2-uitstoot van 2,2 miljoen huishoudens of 7 miljoen personenauto’s.

Meer informatie vindt u op: https://www.ensoc.nl/nieuws/wat-levert-nationale-klimaattop-op

 

Panasonic Warmtepomp Selector: online tool van DHS

Sinds 1 januari zijn er forse subsidie’s beschikbaar voor warmtepompsystemen. DHS heeft de Panasonic Warmtepomp Selector ontwikkeld om de subsidiebedragen voor elk type systeem op een rij te zetten. Afhankelijk van het systeem, het vermogen en het energielabel kan het subsidiebedrag variëren van 1300 tot 2900 euro.

Panasonic Warmtepomp Selector

Het beste concept
Met de Panasonic Warmtepomp Selector selecteert u stap voor stap het warmtepompsysteem dat het beste bij u past. Vervolgens ziet u de netto-adviesprijs, verminderd met het subsidiebedrag dat voor die systeemsamenstelling geldt.

In de Selector kunt u kiezen uit vier warmtepompsystemen: DHS Hybride, DHS All-electric/all-in-one, DHS All-electric/flexible, DHS All-electric/monobloc. Bij de laatste twee kunt u kiezen uit drie boilers. Klik hier om naar de Panasonic Warmtepomp Selector te gaan.

Panasonic Warmtepomp Selector

Bijna 3.000 euro subsidie voor warmtepompsysteem

Zelf duurzame energie opwekken in uw woning of bedrijf is dit jaar lucratiever dan ooit. Vanaf januari 2016 is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van kracht. Deze subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken, uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), maakt de terugverdientijd van warmtepompsystemen bijzonder kort.

DHS, project, bestaande woning, Utrecht, Hydrotop, warmtepomp

Subsidiebedrag en voorwaarden
De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het type warmtepomp en de energieprestatie van het toestel. Zo ontvangt een lucht/waterwarmtepompsysteem in een hybride opstelling minimaal 1000 euro subsidie, maar dit kan oplopen naar 1500 euro bij het toenemen van het vermogen. Een all-electric lucht/waterwarmtepompsysteem krijgt minimaal 2000 euro subsidie. Dit bedrag kan oplopen naar 2600 euro. Daarnaast krijgen warmtepomptoestellen met een A+ label 100 euro extra subsidie en toestellen met een A++ label 300 euro extra subsidie. Omdat DHS met Panasonic alleen warmtepomptoestellen levert met een A++ label, heeft elk warmtepompsysteem dat wij leveren altijd 300 euro extra subsidie.

Subsidie aanvragen
De ISDE-regeling loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar maakt RVO het budget vooraf bekend. In 2016 is 70 miljoen euro subsidie beschikbaar. Aanvragen van de subsidie voor 2016 moeten voor 31 december 2016 binnen zijn via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op dat eLoket staat een aanvraagformulier voor particulieren en voor bedrijven. RVO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Als het budget op is, kan de RVO geen subsidie meer verlenen.

Kiezen via Warmtepomp Selector
Om alle mogelijkheden, de netto-adviesprijzen en de subsidiebedragen voor elk type systeem overzichtelijk op een rij te zetten, ontwikkelt DHS op dit moment de Panasonic Warmtepomp Selector. Hiermee kunt u stap voor stap het warmtepompsysteem selecteren dat het beste bij uw situatie of wensen past. Vervolgens ziet u de netto-adviesprijs, verminderd met het totale subsidiebedrag dat voor die specifieke systeemsamenstelling van toepassing is. De Panasonic Warmtepomp Selector verschijnt zeer binnenkort online.

Buitenzwembad bij min 5 in 7 dagen tijd 7.2 graden gestegen

Bij buitenzwembad Haulewelle is in Haulerwijk van november 2017 tot januari 2018 hard gewerkt aan de renovatie...
Lees meer...

Warmtepompen DHS Panasonic oplossing Groningen

Groningen van het gas af! Een kreet die veel inwoners na het aardgasdebacle van de laatste jaren bijzonder aan...
Lees meer...

Officieel distributeur: