DHS
Vind een DHS-installateur bij u in de buurt

Warmtepomp met aardwarmte

De aarde heeft op een diepte van 100 meter het hele jaar een temperatuur van 8 tot 12 graden Celsius. Met behulp van een warmtepomp kunnen we die gratis energie benutten voor de verwarming van uw huis.

Voor het winnen van de bodemwarmte zijn verschillende systemen denkbaar. Wat de beste keuze is hangt af van de installatie, uw situatie en de gesteldheid van de bodem ter plekke.

Bron: Hydreco

Gesloten bronsysteem

Een horizontale bodemcollector bestaat uit horizontaal uitgelegde, kunststof buizen op een diepte van ruim 1 meter, waar koud water doorheen stroomt. Dit water wordt gratis opgewarmd door de bodem. Deze methode is relatief goedkoop en betrouwbaar.
Niet overal is genoeg ruimte voor een horizontale bodemcollector. We kunnen echter ook verticale bodemcollectoren inzetten tot een diepte van 25 tot 75 meter. De kosten van een verticale bron zijn hoger, maar daar staat over het algemeen een hogere warmteopbrengst tegenover. In beide gevallen is er sprake van een gesloten bronsysteem.

Open bronsysteem

In een open bronsysteem pompen we grondwater omhoog die rechtstreeks naar de warmtewisselaar van de water/water warmtepomp wordt gestuurd. Het afgekoelde water stroomt via een retourput weer terug in de bodem. Bij dit relatief wat duurdere systeem is een goede waterkwaliteit in de bodem belangrijk. Ook mag er geen lucht bij het water komen. De investering is relatief hoog, maar vaak is de energieopbrengst gunstiger.

> Meer weten over onze producten? Ga naar DHS warmtepompen.
> Advies nodig? Neem dan contact op met een van onze installateurs (voor particulieren) of adviseurs (voor bedrijven).

Wij blijven innoveren; bezoek ons op Vakbeurs Energie

Ook dit jaar staan we weer als distributeur van Panasonic warmtepompen op de Vakbeurs Energie van 10 t/m 12 ok...
Lees meer...

Heel Nederland is het eens met Groningen: stop met gas

80 procent van de invullers van het Groen Kieskompas wil stoppen met gaswinning in Groningen. Ruim de helft va...
Lees meer...

Officieel distributeur: