DHS

Vind een DHS-installateur bij u in de buurt

Voordelen van een warmtepomp

In Duitsland, Oostenrijk en de Scandinavische landen zijn warmtepompen al jarenlang een succes. Ook in Nederland is de warmtepomp bezig aan een opmars.

Ochsner Vrouw met WP in Achtergrond

Wat zijn nu precies de voordelen van een warmtepomp?

    • Energiebesparing

Het hoge rendement van een warmtepomp zorgt voor een flinke energiebesparing, die kan oplopen tot 40% in woningen tot meer dan 60% in bedrijfsgebouwen. Een warmtepomp maakt geen gebruik van gas of andere fossiele brandstoffen, alleen van (een beetje) elektriciteit. Als u de elektriciteit zelf opwekt met behulp van zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen bespaart u nog meer op uw energierekening.

    • Minder CO2-uitstoot

Een warmtepomp kost veel minder (met groene elektriciteit zelfs geen) fossiele brandstof en veroorzaakt daarom veel minder CO2-uitstoot dan een cv-ketel. Buitenlucht, bodem en water zijn als duurzame energiebronnen altijd beschikbaar en in oneindige hoeveelheden aanwezig. Met een warmtepomp kunt u dus zeer duurzaam verwarmen (en koelen).

    • Verwarmen en koelen

In een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning is een warmtepomp in combinatie met (Zeer) Lage Temperatuur Verwarming ofwel (Z)LTV voldoende om de woning op een comfortabele temperatuur te houden. Denk daarbij aan vloer- of wandverwarming. Met een warmtepomp kunt u ook uw woning (passief) koelen; dat is milieuvriendelijker dan het gebruik van een conventionele airco.

Daarnaast kan een warmtepomp een boiler met warm water tot minstens 60 graden Celsius verwarmen. Een variant hierop is de warmtepompboiler, die de ventilatielucht van de woning of de buitenlucht gebruikt als warmtebron. Als het tapwater met de warmtepomp niet voldoende warm kan worden, springt een elektrisch verwarmingselement of hr-ketel bij.

> Meer weten over onze producten? Ga naar DHS warmtepompen.
> Advies nodig? Neem dan contact op met een van onze installateurs (voor particulieren) of adviseurs (voor bedrijven).

De klimaatmaatregelen van Rutte III op een rij

Het doel om de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent te verminderen is ambitieuzer dan de Europese verpli...
Lees meer...

Wij blijven innoveren; bezoek ons op Vakbeurs Energie

Ook dit jaar staan we weer als distributeur van Panasonic warmtepompen op de Vakbeurs Energie van 10 t/m 12 ok...
Lees meer...

Officieel distributeur: