DHS

Vind een DHS-installateur bij u in de buurt

All-electric wonen op oud-fabrieksterrein Ulft

Op een steenworp afstand van rivier de Oude IJssel en groen gebied in Ulft ligt het DRU Industriepark. Op dit voormalige ijzergieterij fabrieksterrein komen wonen, werken, leren en recreëren samen. Zeven Rijksmonumenten en all-electric woningen staan er zij aan zij. 

In opdracht van wooncorporatie Wonion realiseert bouwbedrijf Klaassen Groep op de plek twintig grondgebonden woningen, vier nultredenwoningen en acht appartementen. Klaasen bouwt de woningen, die geen gasaansluiting krijgen, op zo’n manier dat energieverbruik en de opwek van energie in evenwicht zijn. Als bewoners bewust met het energieverbruik omgaan, kunnen zij de totale energierekening op nul krijgen.

6 in de straat IMG_5659

Speciaal ontwikkelde Hydrotops

Dit is mogelijk doordat de woningen allen een warmtepomp van DHS krijgen, net als vloerwarming in de gehele woning, balansventilatie, zonnepanelen en zeer goede isolatie. Speciaal voor dit project ontwikkelde DHS twintig Hydrotops waarbij het toestel onder een hoek van 39 graden zit, compleet met 200 liter tapwater boilers. Daarnaast levert DHS twaalf Panasonic Aquarea all-in one systemen van 5 kW.

Nooit storing

Klaassen Groep en installatiebedrijf Ordelman & Dijkman installeren de Hydrotops en de Panasonic Aquarea systemen rond juni 2015 op de woningen. Vraag Dirk-Jan Klaassen – van de gelijknamige bouwonderneming – waarom hij de warmtepompen van DHS bij dit project inzet en hij antwoordt: “De producten van DHS functioneren goed. Bij een eerder woningbouwproject in Nijmegen installeerden we ook zeven Hydrotops. Die staan er nu een jaar en we hebben nog nooit noemenswaardige storingen gehad. Bij andere warmtepompen is dat soms wél het geval.”

 4 Hydrotop afmonderen IMG_5656

Actief meedenken en adviseren

Erg prettig aan de samenwerking met DHS noemt Klaassen het feit dat dit project letterlijk een samenwerking is. “Voor de installatie van deze lucht/water-warmtepompen is heel specifieke kennis vereist. Die hebben wij zelf niet in huis, maar dat hoeft ook niet omdat DHS actief meedenkt en adviseert.”
De toekomstige bewoners van deze woningen in het DRU Industriepark krijgen naar verwachting in september of oktober 2015 de sleutel in hun bezit. Zij betrekken straks een woning waar niets aan het toeval is overgelaten. Dirk-Jan Klaassen: “Dit is een precisieproject. We hebben het niet over prototype woningen waar nog wat mee geëxperimenteerd kan worden. Daarom gebruiken wij alleen producten die wij echt vertrouwen.”

3 Hydrotop bijna in het gat IMG_5654

5 Hydrotop binnen IMG_5663

 

Warmtepompen DHS Panasonic oplossing Groningen

Groningen van het gas af! Een kreet die veel inwoners na het aardgasdebacle van de laatste jaren bijzonder aan...
Lees meer...

De klimaatmaatregelen van Rutte III op een rij

Het doel om de uitstoot van broeikasgassen met 49 procent te verminderen is ambitieuzer dan de Europese verpli...
Lees meer...

Officieel distributeur: